Krypto

Nye krypto regler kunne i første omgang vise sig at være ‘brutal’ for bitcoin pris, advarer Amundi

  • Europas største kapitalforvalter Amundi har advaret om, at kryptoregulering i første omgang kan vise sig at være “brutal” for bitcoin og andre kryptovalutaer.
  • Men når de lovgivningsmæssige rammer er afklaret, vil kryptovalutaer “sandsynligvis blomstre igen”, sagde Amundi.

Bitcoin er i øjeblikket handel på omkring $ 53,760

Amundi — Europas største kapitalforvalter, der overvåger kundeaktiver til en værdi af mere end 1,5 billioner dollars — har advaret om, at nye regler for kryptovalutaer i første omgang kan vise sig at være “brutale” for prisen på Bitcoin Profit og andre kryptovalutaer.

I en rapport delt med The Block onsdag sagde Amundi’s vice CIO Vincent Mortier og chef for globale synspunkter Didier Borowski, at G7-regulatorer er “fast besluttet” på at regulere kryptovalutaer. En sådan regulering vil sandsynligvis “i første omgang føre til en justering af deres pris, muligvis brutal.”

Mortier fortalte endvidere The Block, at når “nogle regler vil begynde at blive overvejet,” Bitcoin kunne hurtigt gå tilbage til “$ 30.000 eller $ 20.000 – hvad der er en fair værdi er meget svært at sige.” Bitcoin er i øjeblikket handel på omkring $ 53,760.

Bitcoin og cryptocurrency købere synes ikke at være discounting enhver lovgivningsmæssig risiko, ifølge Mortier og Borowski.

Duoen argumenterede endvidere for, at kryptovalutaer ikke er penge, fordi de ikke besidder de tre kvaliteter, der har karakteriseret penge: en regningsenhed, et lager af værdi og et udvekslingsmiddel. Kryptovalutaer er også flygtige, ikke altid likvide og er ikke et lovligt betalingsmiddel, sagde de to. Så det ville i sidste ende være mere korrekt at kalde dem kryptoaktiver, ifølge deres argumentation.

Alligevel har kryptovalutaer ikke de sædvanlige egenskaber for aktiver

Alligevel har kryptovalutaer ikke de sædvanlige egenskaber for aktiver, sagde de. I modsætning til andre aktiver som aktier og obligationer har kryptovalutaer “ingen reelle økonomiske underliggende aktiver”. Som følge heraf findes der ingen værdiansættelsesmodel.”

Kryptovalutaer kunne konkurrere med guld, men de har endnu ikke bevist deres værd i forhold til det gule metal, sagde Mortier og Borowski.

Kryptovalutaer “steg kraftigt under den økonomiske krise i Covid-19, men har ikke været igennem en episode med finansiel stress,” sagde de. Så “det er tvivlsomt at give dem samme status som guld, ex ante, når man vurderer deres opadgående potentiale.”

Hvad angår stablecoins, er de ifølge forskerne de mest direkte konkurrenter til officielle statsstøttede valutaer. Men de kan udgøre en risiko for det finansielle system, “især hvis en af dem pludselig ophører med at kunne opretholde sin faste værdi.”

Overordnet set er kryptoregulering en “eksogen risikofaktor” for købere, sagde Mortier og Borowski. Men når først reguleringsmiljøet er afklaret, og de vigtigste risici er behandlet, vil kryptovalutaer “sandsynligvis blomstre igen”, sagde de.

“Først når det reguleringsmæssige miljø er stabiliseret, og forholdet til CB [centralbank] digitale valutaer er blevet afklaret, vil kapitalforvaltere være i stand til at anbefale digitale aktiver som sikre investeringsinstrumenter. I sidste ende kan investeringer i CC’er [kryptovalutaer] være lovende, men de er stadig af spekulativ karakter,” konkluderede de.