Inconsistenties in de Bitcoin-ruimte zijn wijdverspreid

Er zijn verschillende tegenstrijdige berichten in de cryptowereld sinds kort. Ondanks het idee dat de bitcoin als een gek schommelt en op het punt staat om opnieuw de $11.000 range te raken, ziet het er naar uit dat het anders voor zowel mijnwerkers als instellingen erg op en neer gaat.

De Bitcoin-markt is overspoeld met Ups en Downs.

Onlangs meldde Live Bitcoin News dat Bit Farms, een mijnbouwbedrijf in cryptografie, met zware schulden zit en moeite heeft om de $20 miljoen+ die het verschuldigd is terug te betalen tegen de tijd dat 2021 binnen rolt. Dit is veel geld in een relatief korte periode. Het bedrijf zegt dat het de afgelopen maanden hard is geraakt, aangezien de mijnbouw algemeen wordt beschouwd als een niet-essentieel bedrijf en het dus zware klappen heeft uitgedeeld aan de inkomsten en het inkomen van het bedrijf.

Kanaän Creative is daarentegen het op één na grootste mijnbouwbedrijf in China, na Bitmain. Er zijn berichten verschenen dat de aandelen van het bedrijf in prijs stijgen, en hoewel de aandelen op het moment van schrijven slechts met ongeveer drie procent zijn gestegen, zijn ze de afgelopen dagen met maar liefst 14 procent gestegen.

Dit is waarschijnlijk te verklaren aan de hand van de grootte van Kanaän. Aangezien het een van de grootste crypto-mijnbouwplatforms en verkopers van mijnbouwapparatuur ter wereld is, zal Kanaän de belangstelling van handelaren en effectenmakelaars overal behouden, maar wat kan er gezegd worden over de institutionele platforms die dezelfde inconsistenties lijken te ondergaan?

Zo hebben we onlangs nog uitgelegd dat sinds half juni vrijwel niemand meer via het Bakkt-platform bitcoin-opties heeft verhandeld. Het bedrijf doet het de laatste tijd erg slecht en men kan stellen dat Bakkt sinds het ontstaan van ongeveer een jaar geleden een totale mislukking is geweest. Sinds de dag dat het op het toneel kwam, heeft bitcoin eronder geleden, en de institutionele aanwezigheid die het moest aantrekken is niet gematerialiseerd.

Aan de andere kant, heb je bedrijven zoals CME Group in Chicago, die uiteindelijk hebben gebracht op veel nieuwe klanten en gezien handelsgolf in de afgelopen weken. Op het moment van schrijven heeft de open belangstelling voor het platform van het bedrijf een recordhoogte bereikt en de 720 miljoen dollar overschreden. Het vorige record was iets meer dan $530 miljoen afgelopen mei, wat betekent dat de handel alleen al in de afgelopen twee maanden met ongeveer $200 miljoen is gestegen.

Opties Hoog, Volume Laag

Waar het wat zinvoller lijkt te zijn, is in de categorie van het volume. Zoals het nu is, is het volume met CME Group laag, met slechts ongeveer $276 miljoen aan bitcoin futures transacties die zich in de loop van de maand opstapelen. Dit is ongeveer $9 miljoen minder dan waar de cijfers in juni stonden.

Dit is echter nog steeds vrij hoog in vergelijking met de lage $114 miljoen aan bitcoin futures transacties die zich gisterenmiddag op het Bakkt platform opstapelden.

Comments are closed.