Bitcoin Mainnet krijgt DLC’s in een First-Ever Smart Contract Deployment

  • Twee crypto-liefhebbers hebben onlangs besloten om een weddenschap aan te gaan, en ze hebben daarvoor de blokketen van Bitcoin gebruikt.
  • Het paar heeft besloten om te wedden over wie de winnaar van de Amerikaanse presidentsverkiezingen van dit jaar zal zijn.
  • Om de weddenschap af te sluiten, zullen ze een orakel gebruiken als een Outcome Observer, die de overwinnaar zal bepalen.

Het Bitcoin-netwerk is pas gisteren, 8 september, getuige geweest van het allereerste discrete logboekcontract (DLC). De nieuwe ontwikkeling, gemeld door een podcaster Marty Bent, is een enorme prestatie voor Bitcoin en zal waarschijnlijk herinnerd worden als een zeer belangrijk moment in de geschiedenis van het project.

Het jaar 2020 is een zeer politiek jaar geweest. De politiek was overal te vinden – in de wereldwijde pandemie, de protesten in de VS, de quarantaine en vrijwel elk ander aspect van het leven dit jaar.

Met dat in het achterhoofd moet het niet verwonderlijk zijn dat twee crypto-liefhebbers besloten hebben om een Bitcoin-weddenschap te maken met betrekking tot de politiek door middel van een slim contract.

Een van de enthousiastelingen staat bekend als Nicolas Dorier, die een DLC heeft gebruikt om een weddenschap af te sluiten met betrekking tot de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 2020.

Hoe hebben ze de weddenschappen afgehandeld?

Volgens de aankondiging van Dorier heeft hij een weddenschap afgesloten met de oprichter van Surebits, Chris Stewart. Ondertussen gebruikten de twee een derde orakel om op te treden als de Outcome Observer.

De verhuizing is heel interessant, en het zal de Outcome Observer een handtekening zien uitzenden die een van de deelnemers zal kunnen gebruiken om de weddenschap af te wikkelen, zodra de verkiezing is afgerond. Stewart legde uit dat Nicolas 1 BTC zal ontvangen als Trump de winnaar van de verkiezing wordt. Ondertussen zal Stewart de munt winnen als Biden de volgende Amerikaanse president wordt.

Natuurlijk hebben de twee ook rekening gehouden met de mogelijkheid dat een derde kandidaat wint, in welk geval zij volledige terugbetaling zullen ontvangen. Zelfs als er iets met het Orakel zou gebeuren, krijgen ze in maart 2021 hun geld terug.

Hoewel dit soort producten meer thuis zijn op Ethereum en andere gelijkaardige netwerken, is het feit dat iemand eindelijk een manier gevonden heeft om het op de blokketen van Bitcoin te doen, een belangrijk moment voor BTC. Niet alleen dat, maar het zou het begin kunnen zijn van een nieuwe trend om te wedden op Bitcoin. Het bevestigt zeker dat de evolutie en ontwikkeling van de munt nog lang niet voorbij is.

Comments are closed.